måndag 23 januari 2012

Idag har vi bakat mjukt tunnbröd.

Vi kavlade bröden och gräddade
dem i en stekpanna på spisen.
Mjukt tunnbröd:
1/2 paket jäst
75 g smör eller margarin
7 dl mjölk
1/2 dl socker
1 tsk stött fänkål
1 tk salt
3 dl grahamsmjöl
1 tsk hjorthornssalt
10 dl vetemjöl
 Det blir 20 st.
Smula jästen i en bunke.
Smält matfettet, tillsätt mjölken och värm till fingervarmt (37 grader).
Häll lite av degvätskan över jästen och rör tills den löst sig.
Tillsätt resten av degvätskan, socker, fänkål, salt grahamsmjölet blandat
med hjorthornssaltet och nästan allt vetemjöl, spara lite till utbakningen.
Arbeta degen smidig för hand tills den släpper bunkens kanter.
Jäs övertäckt ca 40 min.
Ta upp och knåda degen på mjölat bord. Dela i 20 bitar och forma till
runda släta bullar, kavla till tunna kakor.
Grädda en och en, i het torr stekpanna ca 2 min per sida.
Låt kallna inlindade i handduk på galler.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar